ABOUT US

het onstaan van kvm

het onstaan
van kvm

In 2013 werd, toen nog het platenlabel, Koninkrijk van Muziek opgericht door Bing Berendsen en Jan Berendsen met de missie om Jengi Beats landelijk op de kaart te zetten.

Na een aantal maanden trokken we onze stoute schoenen aan en benaderden we het World Skate Center omdat wij iets misten in Den Bosch. We misten een plek waar wij zelf naar toe zouden willen gaan om bier te drinken, naar muziek te luisteren en naar optredens te gaan. Hiphop in Duketown was niet meer, we moesten telkens naar Tilburg, Eindhoven of Amsterdam om naar hiphopfeesten te gaan. Waarom kan dit niet in Den Bosch dachten we? Newskoolfest werd ons allereerste event en de rest is geschiedenis.

De eerste editie begon als een test met Ares als headliner én jonge Bossche artiesten waaronder Wolf. We verkochten 175 kaarten zonder enige ervaring of kennis van hoe het nou echt in z’n werk ging. We kregen zo veel goede reacties én ook de bevestiging dat erg veel mensen precies hetzelfde misten zoals wij in Den Bosch.

Dit smaakte naar meer, veel meer. Eindelijk was er een event waar wijzelf naar toe zouden willen gaan. Alleen er moest nog erg veel aan gesleuteld worden.

De eerste keer dat we SMÈRRIG organiseerden wisten we niet wat ons overkwam. Een rij tot voorbij de Bijenkorf. Voor ons was dat hét moment dat we beseften dat we er écht werk van konden maar ook moesten maken. Vandaar dat we 20 november 2015 als startpunt zien van Koninkrijk van Muziek. Even later is Koninkrijk van Muziek van een label naar een artiesten en evenementenbureau omgezet.

Er volgden meer events zoals condens, Hopi Sexy, in het geniep en Tiet Zat maar ook artiesten. Nixus, Potential Criminal, Jengi en Wolf zijn nu bij ons aangesloten. In januari 2016 stonden we met Newskoolfest in de bovenzaal van Paradiso en hebben we een aantal stagehostings gedaan op festivals.

Nu, 2017 hebben we ons derde eigen festival met Newskoolfest georganiseerd, onze eerste met SMÈRRIG, is ons eerste house evenement Passievrucht geboren, hebben we op Festyland, LandaGucha Festival en Spatial Outdoor gestaan met een eigen podium en gaan we eind december ons eerste festival voor +2500 man organiseren. Namelijk SMÈRRIG Winterfestival.

Midden 2018, nieuwe weg, nieuwe route, meer artiesten, nog meer events maar met dezelfde vreugde . Dit jaar over de 50 events, vele stagehostings, programmeringen gedaan op Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole én over de 200 boekingen gerealiseerd voor onze artiesten. Nu, ons roster flink uitgebreid met over de 15 artiesten en gaan we ervoor. Ons team is aangevuld, alle neuzen staan dezelfde kant op. Gassen.

het team

Bing Berendsen

Oprichter, Organisator,
Boeker

Bing Berendsen

Oprichter, Organisator,
Boeker

contact

jesseh groote woortmann

manager, financiën
organisator

jesseh groote woortmann

manager, financiën
organisator

contact

Nick van hoof

programmeur en organisator

Nick van hoof

programmeur en organisator

contact

cas wiericx

Productie

cas wiericx

Productie

contact

Jesper Wijnhoven

Creative Director

Jesper Wijnhoven

Creative Director

contact

Luuk neuteboom

Artiesten manager,
Project manager

Luuk neuteboom

Artiesten manager,
Project manager

contact