Gianski

Over Gianski
Gianski, geboren als Gianni Arifi op 17 juni 1992 in Amsterdam met Kroatische roots, begon al van jongs af aan met rappen, zingen en het produceren van beats. Samen met zijn goede vriend Yannick Deschaux begon hij beats en tracks te maken onder de naam ‘Gianski & Bolle’ en vanaf daar is het allemaal begonnen. Zijn voorkeur gaat uit naar Neo Soul, Jazz, Reggae, R&B en Volksmuziek.

De nieuwe Gianski maakt gebruik van heerlijke R&B-sounds en pakkende teksten over zijn persoonlijke leven. In februari 2019 bracht hij zijn EP ‘Poncho’ uit waarop o.a. de singles ‘Spelletjes’, ‘2214’ en ‘Jij Bent ‘t’ te horen zijn. Voor zijn single ‘Spelletjes’ kwam een short filmachtige clip uit, ondersteund door de heerlijke vrouwenstem van Dzifa.

Met zijn EP ‘Poncho’ laat Gianski de hiphop tijd achter zich en maakt hij de overstap naar volwaardig zanger. Met een mix tussen André Hazes en D’Angelo heeft deze zanger een gloednieuw geluid en maakt hij een nieuw begin.

Op de intro track van zijn gelijknamige EP ‘Poncho’ zingt Gianski: “Een oog ziet meer dan de meeste” en dat neemt deze zanger wel heel letterlijk. Zijn kijk op het leven is door de ziekte kanker al op vroege leeftijd anders dan bij andere, dit hoor je dan ook op verschillende manieren terug tijdens deze nieuwe stap. Gianski is back en dat mag de hele wereld weten.

contact

contact