In 2013 werd, toen nog het platenlabel, Koninkrijk Van Muziek opgericht door Bing Berendsen en Jan Berendsen met de missie om Jengi Beats landelijk op de kaart te zetten. We brachten onder Koninkrijk Van Muziek muziek uit maar we wilden ontzettend graag ook iets betekenen voor Den Bosch.

Pilot Newskoolfest in het World Skate Center

Na een aantal maanden trokken we onze stoute schoenen aan en benaderden we het World Skate Center omdat wij iets misten in Den Bosch. We misten een plek waar wij zelf naar toe zouden willen gaan om bier te drinken, naar muziek te luisteren en naar optredens te gaan. Hiphop in Duketown was niet meer, we moesten telkens naar Tilburg, Eindhoven of Amsterdam om naar hiphopfeesten te gaan. Waarom kan dit niet in Den Bosch dachten we? Newskoolfest werd ons allereerste event en de rest is geschiedenis.

De eerste editie begon als een test met Ares als headliner én jonge Bossche artiesten waaronder Wolf. We verkochten 175 kaarten zonder enige ervaring of kennis van hoe het nou echt in z’n werk ging. We kregen zo veel goede reacties én ook de bevestiging dat erg veel mensen precies hetzelfde misten zoals wij in

Den Bosch. Dit smaakte naar meer, veel meer. Eindelijk was er een event waar wijzelf naar toe zouden willen gaan. Alleen er moest nog erg veel aan gesleuteld worden.

Volle bak met Typhoon

Na een aantal afspraken met World Skate Center besloten we een tweede editie te organiseren. Niemand minder dan Typhoon stond op het podium en de tweede editie van Newskoolfest was compleet uitverkocht. Na Typhoon volgde SBMG, Fresku, Hef, Jonna Fraser, Rico & A.R.T, Adje en nog veel meer.

In de zomer van 2015 vonden we het tijd voor een nieuwe event. Onze pijlen waren dit keer gericht op P79. Ook daar zagen we vooral techno en house voorbij komen in de programmering, waarom geen hiphop? We pitchten 2 events en we mochten ze beide gaan proberen. TEUT én SMÈRRIG kwamen hier uit voort.

Het ‘échte’ begin van Koninkrijk van Muziek

De eerste keer dat we SMÈRRIG organiseerden wisten we niet wat ons overkwam. Een rij tot voorbij de Bijenkorf. Voor ons was dat hét moment dat we beseften dat we er écht werk van konden maar ook moesten maken. Vandaar dat we 20 november 2015 als startpunt zien van Koninkrijk van Muziek. Even later zette we Koninkrijk van Muziek om van een label naar een artiesten en evenementen bureau. Er volgden meer events zoals condens, Hopi Sexy, in het geniep en Tiet Zat maar ook artiesten. Nixus, Potential Criminal, Jengi en Wolf zijn nu bij ons aangesloten. In januari 2016 stonden we met Newskoolfest in de bovenzaal van Paradiso en hebben we een aantal stagehostings gedaan op festivals.

Nu, 2017 hebben we ons derde eigen festival met Newskoolfest georganiseerd, onze eerste met SMÈRRIG, is ons eerste house evenement Passievrucht geboren, hebben we op Festyland, LandaGucha Festival en Spatial Outdoor gestaan met een eigen podium en gaan we eind december ons eerste festival voor +2500 man organiseren. Namelijk SMÈRRIG Winterfestival.

Alweer 2018. We bestaan dit jaar 5 jaar en organiseren dit jaar over de 40 events. Daarnaast zijn we een samenwerking aan gegaan met de Zwarte Cross, staan we op Paaspop en Solar met SMÈRRIG en organiseren we in totaal 6 eigen festivals. 2018 gaat een mooi jaar worden.