Spacekees

Over Spacekees
SpaceKees is sinds 2000 veel te horen op mixtapes en compilaties. In 2001 verscheen Kees samen met Terilekst voor het eerst op vinyl. De Belgische rapper CASTRO bracht zijn eerste 12" uit genaamd "Herfst 2057", waar het nummer "Eens" met Spacekees & Terilekst op staat. Het nummer werd erg gewaardeerd in hiphopkringen en op de radio o.a. gedraaid door Kees de Koning (VPRO, 3voor13XL) en door Giel Beelen op Radio 3. In 2001 doen Spacekees en zijn toenmalige partner Terilekst mee met de Grote Prijs Van Nederland, waar ze de finale behalen. In de tussentijd wordt er op spacekees.nl een minisoloalbum van Kees uitgebracht genaamd '[Auto]Biografie'. Later dat jaar brengt Redrum Recordz het album van SpaceKees & Terilekst. Naast het populaire 'Ik Wil Een Meisje' is SpaceKees ook te horen op het nummer ‘Wat Wil Je Doen’ van The PartySquad. In 2006 treedt Kees veel op en is hij op verschillende nummers te horen van Jiggy Djé zijn eerste solo-album ‘Noah's Ark’. In 2008 komt het solo album Meer Ruimte uit, dat met 25 nummers op voorhand anders is dan alles wat je kent.

In augustus 2011 vormt SpaceKees samen met Faberyayo en Sef de groep Ski Leraar Bruin: een Moneygang. Met de release van de mixtape ‘Ski or Die’ tourt het trio langs verschillende grote festivals als Solar en Appelsap. Geheel volgens 'Zelda-formule' brengt SpaceKees in 2012 de mixtape 'Ocarina: een SpaceKees legende' uit, welke gratis te downloaden is. Samen met producer Yung Felix brengt SpaceKees in juli 2014 de EP ‘Held’ uit.

De EP wordt gelanceerd met een videogame die te spelen is via web en gratis verkrijgbaar is in mobiele stores. De plaat wordt goed ontvangen en op Down The Rabbit Hole wordt de video gemaakt van het nummer ‘Held (Power)’, wat dat jaar het anthem is van Wilde Haren. In 2017 brengt hij het project 'Suave" uit. Op het album werkt de rapper samen met onder anderen Kraantje Pappie en Donnie. SpaceKees had een aparte manier om zijn album te promoten, hij bracht namelijk eerder die week een halfuur durende film uit waarop Kees zijn nieuwe nummers rapt in aparte locaties. Vanaf 2019 brengt hij veel singles uit met Ketta waaronder het goed gewaardeerde nummer South of Spain ft. Big2. Uiteindelijk kwamen er die zomer de knallers Luchtig.mp3 & Luchtig.mp3 Hoofdstuk 2 bij featuring Bruur Baloe, Free Mowgli, Kleine Jay & Yung Petsi.

contact

contact